Elfogadás

esernyo

Elfogadás gyűrűjében, léptékében benne vagy, nem tudni, merre tart most utad. Hagyd, hogy menjen, minek mennie kell, még akkor is, ha előtted az út kérdéses. Visszajön, minek jönnie kell, nem volt tiéd, mi elment mellőled.”

Csak ült és némán nézte a sorokat. A gondolatai cikáztak, jobbról-balra, keresztül és kasul – próbálta értelmezni a szavakat. Tudta, hogy valami nagy dolog, egy mélyebb értelmezés bújik meg bennük, de a kulcsot még nehezen találta. Tudta, de leginkább érezte, hogy jelentőségteljesek, s azt is, hogy kíméletlen őszinteséggel csapják arcul mindazzal, ami valójában most az életében zajlik, történik. Nagyon szerette volna megfejteni őket, pont azzal az elszántsággal, hévvel, amivel az életében zajló változásokat is szerette volna irányítani. Nem ment. És az életében sem. Ettől szomorú lett. Az érzés áthatotta a gondolatait, és máris egy olyan spirálban találta magát, amelyből csak napokkal később ocsúdott. Egy ponton újra elolvasta a fenti sorokat. A rejtett tartalom megfejtéséhez nem jutott közelebb, de a szavak által megjelent egy kifejezés, ami mindvégig ott volt az orra előtt, mégis most látta meg, lett fontos, és ami még jobb, felszabadítóan hatott rá. Elfogadás. Ízlelgette, szeretgette, szokta, majd végül megértette: elfogadni annyit tesz, önmagad fölé kerekedni. Az útja nem lett könnyebb, de ezzel a megértéssel a megélése igen.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?