Nézet

Csermosnya Menti Fesztivál

A Dernői Polgári Társulás nyár végén már huszonegyedszer rendezte meg a Csermosnya Menti Fesztivált. A Rozsnyói járás legszebb völgyében évente más és más helyszínen ünneplünk.
Vasárnap

2021. november 18. 07:20

Vasárnap
Kép Unsplash

Idén Dernőn szerettük volna felvidítani az embereket, de mivel a községtől elutasítást kaptunk, Várhosszúréten találkozott a kultúrát szerető nézőközönség. Itt szeretettel fogadtak, és Nagy Györgynek köszönhetően kellemes környezetben tölthettünk el pár órát.

I. Fodor Valéria ünnepi beszédében hangsúlyozta az ilyen rendezvények fontosságát, amelyek összekovácsolják a közösséget. A fiatalok bevonásával közösen ápoljuk hagyományainkat, őseinktől ránk hagyott örökségünket. Hisszük, hogy éneklő- és tánccsoportjaink, zenekaraink tovább folytatják ezt a nehéz, mégis nagyon szép munkát. Ez a miénk, senki el nem veheti tőlünk, amíg lelkes és hozzáértő vezetők irányítják csoportjainkat. Sajnos a koronavírus-járvány sok változást hozott az életünkbe, pozitívakat és negatívakat egyaránt. Rádöbbentünk, hogy milyen értékes a családtagjainkkal, barátainkkal való személyes találkozás, mennyivel könnyebb elviselni a bizonytalanságot, ha bátorítjuk egymást, s érezzük a felénk áradó szeretetet.

A fesztiválon rendszeresen fellépő éneklőcsoportjaink (Berzéte-Kőrös, Jólész, Várhosszúrét), valamint Máté Adrien Pelsőcről (szólóénekes) és Simonné Bódis Enikő Kuntapolcáról (vers) nagy sikerrel mutatták be műsorukat. A hosszú kényszerszünet után öröm volt látni a szép népviseleteket, és hallani a sok szép magyar népdalt. Bemutatkozott a három éve alakult rozsnyói Sajó Banda népizenekar is, muzsikájukkal már nagyon sok helyen szereztek örömet. A nyár folyamán 19 helyszínen adtak koncertet, mindenütt vastaps volt a jutalmuk. Zárszót Köteles László, a Csemadok országos alelnöke mondott, megköszönte a csoportok és a szervezők áldozatkész munkáját, és kérte a kultúrmunka folytatását, kis közösségeink megtartását. Himnuszunk eléneklése után különleges vacsorát tálalak fel, az úgynevezett pásztortarhonyát, melyet a Hortobágyon főznek maguknak a pásztorok. A Borostyán Néptáncműhely hagyományőrző csoportjának lelkes tagjai (Korcos) szorgoskodtak a tűzhely körül, köszönet a segítségükért. Várhosszúrétről a gyönyörű napsütés hatására is mindenki szép élménnyel tért haza.

Özv. Icsó Valéria, Dernő

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pénz

A járványügyi veszélyhelyzet kedvez a pénzmosásnak

gázár

Mennyit fizetünk jövőre a gázért?

rendőrség illusztráció

Eljárást indított a rendőrség egy orvos megfenyegetése miatt

Németh István

Elhunyt Németh István színművész

Vágsellye

Vágsellyén ismét oltanak a hétvégén

Alec Baldwin

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem húzta meg a ravaszt a Rust forgatásán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.