Anyák napja. KOPERTA

Vasárnap

Május van, virágba borult a természet, mintha tudná, hogy anyák napja van, és sok-sok virággal kell köszönteni a szerető drága édesanyákat. Az én édesanyámnak már csak a pora van, mert több mint negyven éve, hogy elveszítettem. Ma csupán a szívemben és az emlékeimben él. De ma is gyakran jut eszembe az a kérges kezű, meleg szívű asszony.

Az anyák napját minden évben május első vasárnapján ünnepeljük, de igazából mindennap ünneplés és kitüntetés illetné őket. Az anya nemcsak egy szó, mely gyakorta elhagyja a szánkat, annak aranyfedezete van. Sokféleképpen említjük: anyu, mama, édesanyám, de az értelme ugyanaz. A gyermek születésekor jóformán minden anya önként lemond minden őt illető földi jóról. Saját testével táplálja, gondozza, füröszti, ápolja, ha a szükség úgy kívánja, éjszakánként is ott virraszt gyermeke ágya mellett. Pedig ezeket a nagy áldozatokat nem ígérte meg senkinek, pusztán anyai szeretetből teszi. De ha a gyermek felnő is, és kiröppen a családi fészekből, az anya akkor is anya marad. A távolból is figyelemmel kíséri, segíti gyermekei életét, és imádkozik jólétükért, békéjükért.

Óh, ti drága jó édesanyák, titeket mindennap ünnepelni kellene. Áldott kezetek simogatásától elcsitul a fájdalom és meggyógyul a test. Legyen hát az anyák napja igazi ünnep. Adózzunk tisztelettel minden édesanyának, mert anya nélkül nincs élet, nincsenek gyermekek, nincsen gondoskodás, család, szeretet és békesség a földön.

Vasárnap anyámnak

Ha anyám még ma is élne,

Engem még ma is szeretne.

Dicsérne, ha jót csinálnék,

Intene, ha rosszat tennék.

 

Ha anyám még ma is élne,

Az éhség sosem gyötörne.

Áldott kezével minden jót

Asztalomra, elém tenne.

 

Ha anyám ma is itt volna,

Asztalán sok virág nyílna.

Szerető kezekkel, meleg öleléssel

Engemet elhalmozna.

 

Óh, ha hallanám a szelíd hangot,

Áldanám csak azt a napot.

Hálámból megrendelném neki

A színes jó Vasárnapot.

 

Tóth Éva, Kassa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában