Nézet

Ad Segélykiáltás

Március 9-én hallottam a rádióban, hogy a gazdaság fellendítésére az EU-tól kapott milliárdokból a mezőgazdaságra nem terveznek adni! A kommentátor riporter ezt azzal zárta le, hogy ez rendben van!
Vasárnap

2021. március 29. 08:35

Vasárnap
Fotó: Unsplash

Olvasom a frissen jött Vasárnapot, rögtön az ugrik be, hogy a pénzosztogatók biztos olvasták a Csallóköz-sivatag novellát. Ugyebár, ha már úgyis sivataggá válik, minek oda a pénz? Régebben már, még munkába jártam, mondtam egyszer dühömben, hogy az embereknek itt, Európában is kellene pár szűk esztendő. Olyan, mint a háború után, amikor az élelmet csak fejadagként osztották. A nagypénzűek esetleg elrágcsálhatnák a bankóikat, a jó minőségű cellulóz még jót is tenne az emésztőrendszerüknek. Mondtam ezt azért, mert az élelmiszernek már nincs értéke, meg az embereknek sem, akik a mezőgazdaságban dolgoznak. A Segélykiáltásban ez is benne van: „kizsigereljük a termőtalajt, ami már a kimerülés határán van”. De hát ki is szóljon a mezőgazdaságért? A kormánypártban magát magyar nemzetiségűnek valló képviselő is az ellen emelte fel a szavát, hogy a népszámlálásban ne lehessen második nemzetiséget jelölni. Az ország déli részén élők számára (de az egész ország részére is) meg főleg a termőtalaj számára sokkal fontosabb lenne, ha azzal foglalkozna, hogy a mezőgazdaság fellendítésére is jutna valami. A „mindennapi kenyerünk” már annyira természetes, mint a levegő, hogy ott van mindig több, mint amennyi kell, nyúlunk érte, vesszük, másnap kidobjuk, veszünk frisset. A mezőgazdaságról csak úgy esik szó, hogy mennyire szennyezi a környezetet. Olcsón, szinte ingyen akarjuk az élelmiszereket. Arra nem gondol senki, hogy semmi sem olcsó. Az, ami itt olcsó, az valahol drága, arra valahol valami – a természet – ráfizet, nagyon ráfizet.

Félre a mezőgazdasággal, 30-40 évvel ezelőtt minden folyékony árut üvegben árultak! Tej, sör, bor, pálinka, olaj stb. Az olajosüvegen kívül mindent visszaváltottak. Most, a vírusveszélyben hangzott el a tanács: az egyszer használatos maszkot műanyag kesztyűvel vegyük le, tegyük bele kesztyűstől műanyag zacskóba, kössük be, és úgy dobjuk a kukába. Mennyi műanyagot dobunk így ki naponta, kit érdekel! A műanyag flakonok visszaváltása ellen akkora volt a felháborodás, meg annyi indok felsorolva, miért ne (mennyi rengeteg pluszmunka mindenkinek!), hogy a miniszter úr inkább megfutamodott. Mondjuk a magunkét, mindenki „félti a környezetet”, mindenki „mindent” megtesz a védelmében!? De a kényelmet is mindenki most akarja, a legjobbat a gyermekének, az unokájának is, most!, nem sajnálva se pénzt, se fáradságot. Ezért nem törheti a fejét a környezetszennyezésen, amikor a gyerekről van szó. Ugye? A kör pedig bezárul!

Sedliak Ilona, Martos

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Matovič

„Díjazták” Matovič szexista kijelentését

Pozsony

Egységes központi terek Pozsonyban

Eduard Heger

Heger: a jövő héten kiderül, milyen enyhítések jöhetnek

Dunaszerdahely

Részleges iskolanyitás sok rögtönzéssel

koronavírus-vakcina

Már a 45 év felettiek is regisztrálhatnak az oltásra

Bútorová

„Elfogadhatatlan a nemi sztereotípiák használata”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.