Nézet

Ad 2020 a Vasárnapban

Nahát, ilyet az életemben még nem pipáltam! Ez jutott akaratlanul is az eszembe, amikor a kezembe került az ez évi Vasárnap hetilap első száma.
Vasárnap

2021. február 16. 06:35

nálunk
Fotó: Vasárnap

Általában hátulról kezdem olvasni az újságokat, a sport miatt. A Vasárnapot elölről lapozom, a mindig jó és jobb vezércikkek miatt, mert azok tömören tükrözik a momentális társadalmi helyzetünket, az emberi viselkedésünket, tevékenységünket, kapcsolatainkat. Több évtizedes olvasója voltam és vagyok különböző lapoknak, de eddig sohasem tapasztaltam, hogy valamelyik bemutassa a saját szerkesztőségét. A Vasárnap első száma kellemesen meglepett, mindjárt az első oldalon csoportképen megismerhetjük a szerkesztőséget, tovább lapozva elolvashatjuk a konkrétumokat arról, milyen személyi változásokat hozott a 2020-as év a Vasárnapban.

2020 a Vasárnapban

2021. január 7. 23:38

2020 a Vasárnapban

Aztán a második számban megjelent Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő Vasárnap home office-ból című beszámolója a Lélek mellékletben, amiből sok mindent megtudhattunk a szerkesztőség munkájáról, munkakörülményeiről. Nem gondoltam volna például, hogy a szerkesztőség tagjai tavaly március 13. óta nem látták személyesen egymást, azóta csak a saját otthonukból dolgoznak, és a technika segítségével tartják a napi kapcsolatot. Azt sejtettem, tudtam, hogy általában minden egyes lapszámért mindig meg kellett dolgozniuk, de hogy lassan egy éve már még keményebben, a napi 8 óra helyett sokszor a fizetetlen túlórákban is, arra nem gondoltam. És nem lehet figyelmen kívül hagyni egy fontos emberi magatartást.

Vasárnap home office-ból

2021. január 18. 09:45

Vasárnap home office-ból

A járvány kezdete óta egyre jobban hiányoznak mindenkinek a személyes találkozások, az eszmecserék, a jó szó és az ölelések, de a Vasárnapból egyértelműen az olvasható ki, hogy a szerkesztőség tagjai példás önfegyelemmel segítik egymást, és bizonyára a jó hangulatért sem kell a szomszédba menniük.

Egy jó családban mindenki ismer mindenkit, és jó viszonyban is van mindenki mindenkivel, és állítom, hogy mi is együtt egy jó család vagyunk. A szerkesztőség eléggé ismeri az olvasótáborát, főleg a Koperta rovatba írók által, de a járvány előtti időszakban gyakran szervezett olvasótalálkozóiknak köszönhetően is, és most a Vasárnap olvasótábora is még közelebbről megismerhette a tisztelt szerkesztőséget. A járvány elején Hunčík Péter felvetett egy kérdést, vajon lesz-e Vasárnap öt-tíz év múlva is még, amire egy alapítványt is létrehozott. Igen, van, és olvasói támogatásával lesz továbbra is, hiszen a főszerkesztő asszony által vezetett szerkesztőséget nem puha fából faragták!

Mindenesetre köszönöm, illetve a kassaiak nevében is köszönjük nehéz, fáradhatatlan munkájukat a közkedvelt Vasárnap kiadásáért, ami a szlovákiai magyarság érdekét szolgálja.

Buday Ernő, Kassa

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Eduard Heger
Frissítve

Véget ér a veszélyhelyzet!

heti tallozo

Kilövés előtt a Szputnyik V vakcina, ezer színben pompázik a Covid-automata, új áldozat Matovič célkeresztjében – Heti tallózó

Egész életüket Istennek szentelik, és bensőséges kapcsolatban a Szűzanyával élik. Boldogok a somodi közösségükben.

Máriás nővérek: elárasztotta a lélek a kastélyt

koronavírus

Több lesz az elsős

Komárom

Jövő héttől újra lehetséges a beteglátogatás a komáromi kórházban

rendőrség

Két idős nőtől is pénzt csaltak ki a Dunaszerdahelyi járásban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.