Nézet

A VeresWalóság – Egy ninja nénje

Már gyerekkorunkban tudtuk, hogy kétféle ninja van: a fekete és a fehér. Azt viszont, hogy a fehér ninja fekete autóval jár, csak a héten tudtam meg.
Veres István

2020. szeptember 25. 06:00

alap
vasárnap

Ez is úgy indult, mint minden más: mondom elballagok a boltba zsemlét kaufolandó. Megyek, mendegélek, ősz létére nyár végi idő, esteledik. Telefonhívást folytatok egy hozzátartozómmal, mert séta közben azt is lehet. Hanem az egyik sarkon leállít egy fehér hajú, fehér ruhás, fehér banyatankos néni. Hogy kérdezhet-e valamit, bár látja, hogy a fülemen az internet. Várjá mondom pillanatot, és eltartom a fülemtől a telefont – útba igazítok valakit. Telefonálok, de mondja csak – biztosítom a nénit. Mire ő kedvesen mosolyogva, hogy hát látja, hogy a fülemen az internet, ő csak azt szeretné kérdezni, hogy gondolkodtam-e már azon, milyen lenne az élet internet nélkül. Mármint ha nem lenne a telefonomban benne.

Nincs nekem az benne, nem hordok a telefonomban internetet – válaszoltam.

Igen, akkor én ennyire okos vagyok? De hogy akkor egy ilyet kérdez – és egy maszkot tartott a szája elé – hogy szerintem meddig fogunk még maszkot hordani. Hát mondom, szerintem jövő júliusig. Igen? Valóban? És hogy megkérdezheti-e, hogy hogyan jutottam erre a felismerésre.

Hát mondom, oly módon, hogy valaki ezt mondta, én meg elhittem.

Hogy akkor ez is oké, de még egy ilyet azért kérdezne, mosolygott még kedvesebben, hogy ha ennek az egésznek, az internetnek, meg a járványnak, meg mindennek vége lesz, a világnak is, hogy arra az esetre én készítettem-e az életemben a jóistennek egy medencét.

Itt már teljes határozottsággal bólintottam, hogy igen, ez is be van készítve. Mire a hölgy meglepődött, és elismerően bólintott. Én meg visszatettem a hozzátartozót a fülemre, és ballagtam tovább a zsemle felé. Néhány méter után ez a látvány fogadott:

 

-vasárnap

Hát ő volt az, a fehér ninja. Aki fekete autóval jár. Vagy ha nem is ő, hát a nénje. A ninja nénje. Eszembe is jutott az örök klasszikus.

 

Gyors, mint a ninja,

az anyja kínja

ne hogy már én legyek

a vitaminja!”

 

 

Kép: Nemzetközi Ninjológiai Intézet (INI)

Kizárólag online felületünkön elérhető Vasárnap-tartalom

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
villany

Az jár jól, aki korábban talál új energiaszolgáltatót

Egyedül volt a nyolcadikos lány, amikor lángolt a lakásuk

Egyedül volt a nyolcadikos lány, amikor lángolt a lakásuk

Az SaS elítéli a futballhuligánokat és példás büntetés követel

Az SaS elítéli a futballhuligánokat és példás büntetés követel

Szándékos két gázolás? Tanúkkal tisztáznák az ámokfutást

Szándékos két gázolás? Tanúkkal tisztáznák az ámokfutást

Szovetseg

Novembertől dolgozhatnak a Szövetség programján

koronavírus

Mától öt fekete járás van az országban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.