Nézet

60 éves érettségi találkozó

author
Vasárnap

2021. október 4. 12:42

Vasárnap
- Shutterstock-felvétel

Hatvan év távlatából sok szép emlék, felejthetetlen pillanat jut az ember eszébe. Az érsekújvári közgazdasági középiskola IV. B osztályából 29-en érettségiztünk. Ebből 25 lány és 4 fiú. Érettségi után ketten választották a főiskolát, a többiek munkaviszonyba kerültek egyes vállalatoknál és hivatalokban. Az első munkahelyünkön igyekeztünk szorgalmasan, példamutatóan dolgozni, öregbítve így az iskola jó hírnevét.

Augusztus 26-án 60 éves érettségi találkozónkat ünnepeltük, volt osztálytársnőink, Henčné Ábel Kornélia és Harisné Rákász Mária szervezték meg. Délelőtt tizenegykor találkoztunk Érsekújvár főterén. Nagyon megörültünk egymásnak. Megható volt, amikor volt osztálytársnőnk Peredről megérkezett. Többünknek könny tolult a szemébe, ugyanis járókerettel, bekötött törött karral, fia segítségével jött a találkozóra. Miután Rákász Mária megállapította, hogy aki igazolta jövetelét, az mind megérkezett, elindultunk az Arany Oroszlán étterembe, melynek gyönyörűen feldíszített termében Ábel Kornélia fogadott. Miután kölcsönösen üdvözöltük egymást, leültünk a szépen megterített asztalhoz.

Ebéd előtt megemlékeztünk szeretett osztályfőnökünkről, Zsigárdi Lászlóról, akitől sok szépet tanultunk, főleg emberséget, kitartást, szorgalmat és emberi szeretetet. 2012. október 24-én búcsúztunk tőle végleg az érsekújvári temetőben. Fájó szívvel emlékeztünk meg hét osztálytársunkról, akiket a halál elszakított tőlünk. Az osztály ma élő 22 diákja közül 13-an jöttek el a találkozóra. A pohárköszöntő és az ízletes ebéd elfogyasztása után kötetlen beszélgetés során ábécérendben mindenki beszámolt élete eseményeiről, gyermekeiről, unokákról, hozzátartozókról. Közben felidéztük a diákéveket, az együtt töltött napokat, tanítási órákat. Késő délután búcsúztunk a kellemes helytől, egymástól szeretetteljes ölelésekkel, jókívánságokkal. Megfogadtuk, hogy egy év múlva újra találkozunk, abban a reményben, hogy legalább ilyen számban összejövünk, mint a 60 éves találkozónkon. Ezt a felejthetetlen napot, az átélt élményeket pedig szívünkben megőrizzük.

Köszönjük Ábel Kornéliának és Rákász Máriának, hogy megszervezték ezt a csodálatos érettségi találkozót. Köszönet illet minden diáktársat, aki eljött, valamint azokat a diáktársakat, akiknek hozzájárulásával pezsgőt, bort és remek pogácsát fogyaszthattunk.

Pánisz Furuglyás Gizella

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
VIDEÓ: Nagy érdeklődés kíséri az 56. Országos Népművészeti Fesztivált Zselízen

VIDEÓ: Nagy érdeklődés kíséri az 56. Országos Népművészeti Fesztivált Zselízen

Peter Visolajský
Frissítve

A tömeges felmondáson kívül nem látnak más lehetőséget az orvosok

New York (képünkön) 339 euróért foglalható, de aki télen szeretne fürdeni, annak Miami is jó választás (499 euró)

Utazásra csábító árak, itt az akciós repülőjegyek télre

Északi Áramlat-1

A Gazprom három napra leállítja az Európába történő gázszállításait az Északi Áramlat 1 vezetéken

dohányzás

A dohányzás és egyéb rizikófaktorok okozzák a rákhalálozások csaknem felét

g

Ha ezt a KVÍZT megfejted, akkor egy ZSENI vagy!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.