Táncos mese élőben az interneten

ss

Szombaton 15 órától élő adással örvendezteti meg Facebook-oldalán a gyerekeket az ekecsi Kuttyomfitty Társulat. Szavazásra bocsátották, melyik előadásukat szeretnék látni követőik a műsoron levő 14-ből. 

Legtöbben Az eltáncolt cipellőkre voksoltak, amely egy mesés utazás a táncok világába, avagy táncos utazás a mesék világába. Megtudhatjuk belőle, hova jár minden éjjel a királylány, és hogyan küzd meg a tánc ördöge, Tancika és Jankó, a fortélyos suszterlegény a királylány kezéért. Jankó végigutazza a tánc birodalmát, a régi stílusú ugrós táncoktól kezdve a forgós-forgatósokon keresztül egészen az új stílusú táncokig. A végén Jankó megküzd Tancikával, és mivel jobb táncosnak bizonyul, Tancika hoppon marad, a királylány pedig megszabadul az ördög hatalma alól. 

Az utazás alatt kalotaszegi, kalocsai, mezőpaniti, és vág-garam közi táncok világába kalauzolják el a nézőket. A március 21-én követhető negyven perces előadást óvodás kortól tizennégy éves korig ajánlják. Lapzártánkig több mint kétezren jelezték érdeklődésüket az esemény iránt a Facebookon. 
A nyolc éve alakult, kétszemélyes minitársulatot egy házaspár alkotja, Dobsa Fodor Mónika és Dobsa Tamás. Mindketten A Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosai és Fülöp Ferenc-díjas táncosok. Főleg a gyerekekhez szeretnék közel vinni a népművészetet. A legkisebb falvakba is elmennek, ahová nagyobb színházi produkcióknak nincs esélyük eljutni. A jelenlegi helyzetre reagálva úgy döntöttek, rendszeresen jelentkeznek táncos-bábos meséikkel az interneten.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?