Rádiójáték kassai magyar színészekkel

dd

Holnap, november 17-én 12.05 órai kezdettel hallható a Pátria rádióban Lederer György Sasmadarak című színműve a kassai Thália Színház művészeinek előadásában, Forgács Miklós rendezésében.

A mű Apponyi Geraldine élettörténetét dolgozta fel. „Kiderül, hogyan lesz egy magyar nemeskisasszonyból albán királynő és hogyan él túl mindenkit, végig a huszadik századon... sőt a huszonegyedikbe is belekóstolva. Mindez shakespeare-i jambusokban” – jellemzi a művet Forgács Miklós rendező, a kassai Thália Színház dramaturgja.

A Sasmadarak különdíjat kapott a Dialóg nonprofit szervezet Dráma 2019 pályázatán, amelyre 19 szerző 22 alkotása érkezett be, a bírálóbizottság minden várakozását túlszárnyalva. Lederer György Budapesten élő nyugdíjas iszlámkutató két művét is figyelemre méltónak találta a zsűri, Bonaparte című szövegével megosztott 3. díjat érdemelt ki. 

A rádiójáték zenéjét Forgács András szerezte, a felvétel a Szlovák Rádió kassai stúdiójában készült. Közreműködik: Rab Henrietta, Lax Judit, Varga Anikó, Varga Lívia, Nádasdi Péter, Ollé Erik és Bocsárszky Attila.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?