Lars von Trier munkáiból nyílik kiállítás

Odense |

<p>Lars von Trier dán filmrendező munkásságát feldolgozó kiállítás nyílik ősszel a dániai Odensében.</p>

A Táncos a sötétben, a Dogville, a Melancholia és A nimfomániás világhírű rendezője a filmes nyelv és technika határait feszegeti alkotásaiban. A megújulást hirdető Dogma95 mozgalom alapító tagját a modern filmművészet eredeti, nagy hatású alkotójaként tartják számon. Az Odensében nyíló nagyszabású retrospektív kiállítás a filmes alkotói munkáját, látványvilágát, a művészetre gyakorolt hatását és az alkotásai keltette vitákat is felidézi.

A kiállítás anyaga Lars von Trier Zentropa produkciós cégének segítségével készül, amely rendelkezésre bocsátja a filmes munkáival kapcsolatos archívumát. A látogatók a filmek storyboardjait, eredeti jelmezeit, kellékeit, zenéjét, a rendezővel készült interjúkat, fotókat, filmeket, posztereket és Trier kézírásos jegyzeteit is megtekinthetik.

A múzeum elképzelése szerint a gyűjteményt önmagában is magával ragadó, látványos díszletvilágban helyezik el a kiállítás tartalmára reflektálva. A tárlat tematikus fejezetekben tárgyalja majd a három évtizedet átfogó filmes életművet: felvázolja Trier képzeletvilágát, megszólal a filmek zenéje, a látogatók összetett képet kapnak az alkotó filmes módszereiről, amelyek a radikális kísérleti technikákig nyúlnak.

A kiállítás szeptember végén nyílik meg Odensében, a Képzőművészet és Vizuális Kultúra Múzeumában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?