Hangolódjon az ünnepekre online koncertekkel

Pressburg Saxophone Quartet

Zenei válogatást kínálunk a lockdown idejére: ebben az időszakban sem kell lemaradnunk a jó muzsikáról.

Karácsonyi koncert a Filharmóniából

Morva és szlovák karácsonyi dallamok és szerzői darabok hangzanak el az Ensemble FLAIR előadásában december 15-én, szerda este. A koncertet a Szlovák Filharmóniában tartják, innen közvetítik, mi pedig otthonunkból élvezhetjük. A zenekar gyökerei a morva régió népzenéjéhez vezethetők vissza, világhírűvé a world music műfajában váltak. Az énekhangot cimbalom, klarinét és vonósok játéka egészíti ki.

Időpont: december 15., szerda 19.00
Hol: a
stream.filharmonia.sk oldalon

 

Szaxofon kvartett csütörtökön

Eredetileg egy Chaplin film-vetítéshez játszottak volna zenei aláfestést ezen a napon. Mivel a mozik csukva, ez nem valósul meg, de a Pressburg Saxophone Quartetről mégsem kell lemaradunk, hiszen karácsonyi koncertet adnak helyette. A szaxofonnégyes komolyzenére és ragtimera specializálódik. és csütörtöki koncertjük programja is ezt tükrözi: komolyzenével kezdenek, többek között Mozart, Bartók Béla, Alexander Glazunov-művek hangzanak el, majd modern karácsonyi énekeket játszanak jazz-köntösben.

Időpont: december 16., csütörtök 19.00
Hol: a
koncert a kvartett egyik zenésze, Ladislav Fančovič YouTube-oldalán érhető el

 

Online koncertet ad Peter Lipa

December elején rukkolt elő új dallal Peter Lipa, a Valahol olvastam (Niekde som čítal) cíművel, héten pedig ez évi utolsó koncertjét játssza és teszi elérhetővé mindenki számára az interneten. A koncertet az előadóművész Facebook oldalán nézhetjük és hallgathatjuk.

Időpont: december 16., csütörtök 20.00
Hol:
a Peter Lipa band Facebook oldalán

 

Folytatódik a Jó otthon fesztivál

Advent második vasárnapján kezdődött és szentestéig tart az a koncertsorozat, melynek keretén belül minden este hét órakor koncertet ad egy zenekar vagy előadóművész. Érdekesség, hogy a zenészek otthon, a hálószobájukból, az ágyukon játszanak majd, ezzel szeretnék felhívni a figyelmet azokra, akiknek nem adatott meg az otthon melege, sem egy saját ágy kényelme. Játszik többek között a Midi Lidi, Katarzia, a Chiki liki tu-a, a Tolstoys, Nina Kohoutová, a Nina Rosa, a Fyasco, Kristin Lash & Jacob Grey, Raptor Koch, a Lomnické Čháve, God & Eve, a Quatro Emocione, Braňo Jobus és a 52 Hertz Whale.

Időpont: minden nap december 24-ig, 19.00-kor
Hol: a Pohoda fesztivál Facebook oldalán

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?