Egy bősi rockzenekar klipforgatásán jártunk (VIDEÓ és KÉPEK)

e
Bős |

Egy napon át forgatta új videóklipjét az Afium zenekar saját próbatermében. A premier februárban várható.

Kívülállóként egy teljesen nyitott és befogadó közegben nyerhettünk betekintést az Afium klipforgatására. Két operatőr, Heizer Zoltán és Mózes Ákos több beállításban vették fel az egyes részeket. Az így rögzített, csaknem hétórás anyagból összevágott videóklip minden bizonnyal ugyanolyan dinamikus és pörgős lesz, mint maga az új dal, a Rázós menet.

A két éve alakult zenekart négy huszonéves fiatal alkotja, Kuruc Teodor énekes, szólógitáros, Kuruc Kristián ritmusgitáros, Bodó Attila dobos és Mészáros Dávid basszusgitáros, aki a dalok szövegírója és a zenekar művészeti vezetője is egyben. A hangtechnikai részletekért Kuruc Teodor felel, Kuruc Kristián a gitár mellett zongorázik is. Bodó Attila gyerekkora óta dobol, elmondása szerint összesen egy alkalommal volt dobtanárnál, mindent autodidakta módon sajátított el, ahogy a zenekar összes tagja is. Kuruc Kristián az egyedüli, aki tanult zenét, ő zongorára járt a zeneiskolában, de gitározni már egyedül tanult meg.

Heti két alkalommal ülnek össze a próbákra, ahol közösen eljátsszák a már otthon jól begyakorolt dalokat. A zene szeretetén kívül többéves barátság köti össze őket, Teodor és Kristián unokatestvérek.

Kétéves fennállásuk során csak saját dalokat játszottak. Volt némi elképzelésük az induláskor, megosztották egymással, hogy kinek mi tetszik, végül a jelenlegi repertoár fazonja a négy tag ízlésének egyvelege, ami egy nagyon mai, modern metálzenei stílusként aposztrofálható.

„Első fellépésünk a Vendel kocsmában volt, ahol az összes bősi zenekarnak. Azóta hívtak már minket több helyre is”

– mondta lapunknak Kuruc Teodor, majd hozzátette, hogy több fotózáson, kisebb forgatáson vettek már részt, de ez az első komolyabb videóklip, amit készítenek.

Új albumuk címe Eseményhorizont, melynek megjelenése a klip premierjével együtt, februárra várható, és a legtöbb zenelejátszó internetes portálon elérhető lesz. Csallóközi lemezbemutató turnéjuk első állomását a Vendelben tartják, ezt követően még kilenc helyszín várja őket, köztük Dunaszerdahely, Nagymegyer, Komárom és Zselíz.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?