A művészvilág összefog a japán katasztrófa áldozatainak megsegítésére

Berlin/London |

<p>Jótékonysági színielődásokat, koncerteket, kiállításokat rendeznek a következő napokban a japán természeti katasztrófa áldozatainak megsegítésére Németországban.</p>

A Berlini Filharmonikusok szombaton ad koncertet a német fővárosban a nemzetközi orvostársaság az atomháborúk elhárítására szervezésében. A belépés teljesen ingyenes lesz, ám a hallgatóságot arra kérik, hogy adományaikkal segítsék a japán természeti katasztrófa és nukleáris válság áldozatait.

Hannoverben Oue Eidzsi (Eiji Oue), az NDR Rádió Filharmonikusok egykori főzeneigazgatója, a hannoveri zenei főiskola Hirosimában született professzora szervez jótékonysági előadást. "A zene megkönnyít, a zene békességet ad... Ne adjuk fel álmainkat, az életnek tovább kell menni" - hangoztatta Oue, aki a közeljövőben hazájába is elutazik, hogy ott is jótékonysági koncertet adjon.

Hasonló koncerteket szerveznek a Düsseldorfi Filharmonikusok március 26-án Kölnben és a Drezdai Semperoper kórusa április 7-én Drezdában. A német akadémiai csereprogram keretében Japán témájú fotókiállítást rendeznek Bonnban március 24-tól a japán kultúra házában, hogy szolidaritást vállaljanak a katasztrófa áldozataival.

A Weimarban működő Német Nemzeti Színház és a türingiai Nordhausen színháza is jótékonysági színia előadást tart.

Londonban Haro Takase japán hegedűművész ad jótékonysági koncertet, amelyre már minden jegy elkelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?