A koncertezés világrekordja

dd
London |

Frank Turner 24 óra alatt 15 angliai városban adott koncertet, világrekordot beállítva. Az őrült kezdeményezésből származó bevételt a helyszínül szolgáló alternatív kluboknak és a jegyeket árusító kis lemezboltoknak ajánlotta fel a brit folk-punk-rock sztár.

A rekordkísérlet szombaton, május 4-én 12.30-kor kezdődött a liverpooli Jacaranda Balticban, majd Frank Turner végigjárta az országot, és május 5-én délben a southamptoni The Brookban fejezte be a koncertezést.

A szabályok szerint minden egyes fellépésnek legalább 20 percig kellett tartania, egy helyszínen csak egyszer szerepelhetett az előadó, és mindenütt legalább 25 nézőnek kellett lennie.

Frank Turner ezen követelmények közül kettőt már előzőleg teljesített: az érintett helyszínekre percek alatt elkeltek a jegyek a meghirdetést követőzen (a legkisebb klubba 700-an fértek be, a legnagyobba 1600-an), a koncertek pedig mindenütt minimum félórásak voltak.

dd

Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb dalszerző-előadója, akiről többek közt Bruce Springsteen is elismerően szólt, már a koronavírus-járvány alatt is segítette a túlélésért küzdő kis klubokat azzal, hogy hetente jelentkezett otthonából egy szál gitáros online koncertekkel, és közben adományt gyűjtött. Persze tudta, hogy Japánból, Kaliforniából vagy éppen Szlovákiából nem sokan adakoznának a bezárt angliai klubok javára, ezért minden alkalommal elmondta, hogy ki-ki támogassa a lakóhelyéhez legközelebb eső, vagy számára szimpatikus helyszínt, ha a jövőben is szeretne ott szórakozni. Ezek a 2020-as szobakoncertek mintegy 300 ezer font bevételt hoztak, amiért Turner megkapta a Music Venues Trust alapítvány nagydíját.  

Ezt a missziót folytatta új, sorrendben tizedik albumának megjelenése kapcsán is. Az Undefeated május 3-án jött ki, és természetesen kellő promóciót kapott a világrekord kapcsán.

Frank Turner egyébként arról híres, hogy szinte egyfolytában turnézik Sleeping Souls nevű zenekarával, az utóbbi tíz évben például kétszer is abszolválta az Egyesült Államokban az „50 állam 50 nap alatt” című missziót. Minden fellépését pontosan számon tartja, a 3000. koncertje 2025. február 22-én lesz Londonban, és már árulják rá a jegyeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?