2011 Jessica Chastain éve (lesz) a filmvilágban

Los Angeles |

<p>Jessica Chastain neve még aligha ismert a nagyközönség előtt, ez azonban változni fog: 2011 a fiatal amerikai színésznő éve, hét filmben tűnik fel, a The Debt című munkája a napokban került az amerikai mozikba.</p>

A sors szeszélyes volt a vörös hajú szépséggel. Három éve forgatta Terrence Malickkel a The Tree of Life (Életfa) című filmet, amelyet az elhúzódó utómunkálatok miatt csak idén láthatott a közönség. A várakozás azonban megérte, a remeteként viselkedő rendező munkája Arany Pálmát kapott a májusi cannes-i filmfesztiválon.
Jessica Chastain szereplésével bemutatkozott már a The Help (A segítség) című alkotás is. Ez az amerikai Délen játszódó film az 1960-as évek társadalmi igazságtalanságairól, a Mississippi vidékén élő feketékről szól.
A még mindig csak 30 éves színésznő arca egyre ismertebb a nézők szemében. "Mindez nagyon fura" - vallotta be a színésznő. "Korábban csak egyszer ismertek fel egy étteremben, ahová évek óta járok. Egy alkalmazott jött oda, hogy megkérdezze, szerepeltem-e az Életfában. Azóta többször is előfordult, hogy odajöttek, de nagyon barátságosak" - jegyezte meg.
A színésznőnek szeptember végén mutatkozik be a Take Shelter, októberben pedig a Texas Killing Fields című filmje. Utóbbiban Sam Worthington a partnere. Az év utolsó hónapjában kerül mozikba vele a Wilde Salome című alkotás Al Pacino rendezésében, illetve Ralph Fiennes rendezői debütálása, a Coriolanus, amelynek a februári Berlinalén volt a világpremierje. Nem szabad megfeledkezni Terrence Malick legújabb - mindeddig cím nélküli - filmjéről, ebben Chastain mellett többek közt Javier Bardem is feltűnik.
A The Debt impozáns szereposztással készült, a színésznő ebben szintén Worthington oldalán játszik, Helen Mirrennel, Tom Wilkinsonnal és Marton Csokassal. Az ausztrál Worthington nem fukarkodott a dicsérettel, amikor Jessica Chastainről beszélt, korunk legjobb színésznőjeként méltatta.
A filmet a tavalyi torontói filmfesztiválon már vetítették, a történet a Moszad izraeli titkosszolgálat három visszavonult ügynökének kapcsolatát tárja fel, egy 1966-os akciót felidézve, amikor egy náci háborús bűnöst üldöztek. A fiatal ügynököket játssza Chastain, Csokas és Worthington, míg idős korukban Mirren, Ciarán Hinds és Wilkinson formálja meg őket.
A drámát a Szerelmes Shakespeare rendezője, John Madden jegyzi, a forgatókönyvet Matthew Vaughn, Jane Goldman és Peter Straughan írta. A film egy izraeli alkotás feldolgozása.
Jessica Chastaint egyébként kézről kézre adják a rendezők, Al Pacinóval színdarabban dolgozott együtt, majd közösen forgatták a Wilde Salomét. A filmcsillag volt az, aki Terrence Malick figyelmébe ajánlotta a fiatal színésznőt, a visszavonultságáról ismert rendező pedig John Maddennek ajánlotta a fiatal tehetséget. Madden Steven Spielbergnek "adta tovább" Chastaint, aki a rendező-producer érdekeltségébe tartozó DreamWorks stúdióban készítette a The Help című filmet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?