SEAL: IV.

„Sikerült olyan körülményeket teremtenem melyek jótékony hatással voltak a teljesítményemre. Olyan, mintha feltörtem volna egy kódot, vagy kinyitottam volna egy szelepet.

„Sikerült olyan körülményeket teremtenem melyek jótékony hatással voltak a teljesítményemre. Olyan, mintha feltörtem volna egy kódot, vagy kinyitottam volna egy szelepet. Életem legkreatívabb szakaszához érkeztem, és azt hiszem, ez hallatszik is az albumon.” Öt év szünet után Seal új albummal jelentkezik, melynek címe egyszerűen Seal IV. Az albumon tizenegy csodálatos új dal hallható, melyekről nyugodtan kijelenthetjük, Seal legjobb szerzeményei. Az új anyag éke Seal kiemelkedő hangja, mely az utóbbi időben tovább fejlődött és gazdagodott, megtelt lélekkel és erővel. Míg az album egy évvel ezelőtt indult el a véglegesnek tekinthető irányba, tulajdonképpen egy hosszú, és sokszor fájdalmas folyamat eredménye. Seal újraértékelte művészi látásmódját így az album végül három év alatt nyerte el végleges formáját. Hogy újraéledjen a zenészben a tűz, Sealnek vissza kellett nyúlnia egészen a gyökerekig. „Tizenkét évet éltem Los Angelesben, és az első dolog, amit tettem az volt, hogy visszaköltöztem Londonba, ahonnan elindultam.” A paddingtoni születésű, nigériai és brazil ősöktől származó énekes így mesélt Londonról: „Van valami különleges ebben a városban. Egyfajta energikusság és közvetlenség, mely a kezdettől fogva inspirált. Nem arról van szó, hogy szerettem volna feléleszteni valamit, csak újra azon a helyen akartam lenni, mely mindig olyan jó szolgálatot tett nekem.” Ehhez hozzátartozott a más dalszerzőkkel, Alan Griffithsszel és Mark Batsonnal való közreműködés, akik a Seal IV társszerzői lettek. De ami igazán jó irányba indította el a lemez útját az nem más, mint hogy Seal újfent együtt dolgozott Trevor Horn producerrel, aki például legnagyobb slágerének, a „Kiss From A Rose” sikeréhez is hozzájárult. „El kell ismerni, ha valaki megérdemli az elismerést, akkor az Trevor az Old-school producer zsenije. Remekül olvas kottát, otthon van a zeneelméletben, rengeteg hangszerhez ért és megvan az a felbecsülhetetlen értékű tulajdonsága, hogy úgy tudja motiválni az embereket hogy olyat hozzanak létre, amelyről eddig még tudatuk sem volt.” Fegyelem és elkötelezettség: ez az a két szó amely újra és újra előtérbe kerül amikor Seal új albumáról beszél. Ahogyan a munka elkezdődött – a múlt évben a tervek szerint a hetvenöt dal leszűkítésével – az énekes észrevette, hogy egyre közelebb került a már elveszettnek hitt zenei elképzeléseihez. A Seal IV egy olyan album, mely igazolja az elkötelezettséget és az elhivatottságot Seal és csapata részéről, melyet a munka során tanúsítottak, bár ez a folyamat gyakran nem csak inspiráló, de erőt próbáló is volt. „A dalaim olyanok, mint a gyerekek. Szeretem őket, babusgatom őket, hogy fejlődjenek és a lehető legtöbbet lehessen kihozni belőlük. Így indítom őket útnak.”
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?