Archívum

Nehéz időkben talpon maradni

Ezzel a címmel tartott előadást Bagdy Emőke pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus, egyetemi tanár április 16-án Érsekújváron a Csemadok-székházban. Elmondta: a fogyasztói társadalomban úgy bánunk az emberekkel is, mint a tárgyainkkal – elhasználjuk, felhasználjuk és kihasználjuk őket.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 18. 00:56

Meg kell tanulnunk tehát védeni és gondozni kapcsolatainkat. Arra intett, hogy a derűt, az optimizmust, a reményt tartsuk szem előtt. Aki erre képes, az talpon marad. Tudományos kutatások bizonyították, hogy a pesszimisták korábban halnak, mint optimista társaik. Úgyhogy a beállítódásunkért is felelünk.

„Nagyon nehéz ez a korszak, amelyben vagyunk – mondta a professzor asszony. – Konzumkultúrában élünk, amely azt sugallja: keress minél több pénzt, aztán gyorsan költsd el, mindig vegyél újat, dobd el a régit; ezért nincs is meg bennünk a régi iránti megbecsülés. Mindig valami újat követelünk. Ez zúdul ránk a médiából, beetetnek a reklámokkal, manipulált lények vagyunk, ebben a hajszában nem tudjuk leállítani a mókuskereket. A párkapcsolatokban is ezért nehéz a helyzetünk. Eldobjuk a másikat, amikor elhasználtuk.”

Az előadó Szabó Eleonórának, a helyi óvoda igazgatónőjének meghívására érkezett a városba. A pedagógus kiemelte Bagdy Emőke emberségét, kedvességét, segíteni akarását. „Hálásak vagyunk, hogy köztünk él, hat, alkot, dolgozik, és mindig biztos támpont, példakép, mester és barát” – mondta.

A zsúfolásig megtelt teremben szép számban akadtak férfiak is. Beták Norbert, a Pázmány Péter Gimnázium igazgatója nagy várakozással fogadta az előadást. „Sohasem csalódom. Bagdy Emőke mindig tud újat mondani, mindig képes motiválni és egy picit más szemszögbe helyezni a dolgokat. Egyszóval arra képes, amit mond és hirdet – mint ahogy most is elhangzott –: adni, adni, adni!”

Stancz Alíz gyakorló szülőként rajongója a szupervízornak. „Lenyűgöző volt, mindenkinek csak ajánlani tudom. Erős, logikus érvekkel vezeti rá az embert arra, hogy valóban a gondolkodásunk a felelős egészségi állapotunkért. Bennem megerősítette azt a szólást, mely szerint mindenki a maga sorsának a kovácsa. És hogy a szeretet a legjobb gyógyszer a világon. Remélem, ezentúl sokunknak eszébe jutnak szavai.”

Hiteles, szórakoztató, érthető előadás volt. A legfontosabb tanács, amelyet magammal hoztam, és most továbbadok:

Mosolyogjunk!

 

 

 

 

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sams

Több tízezer munkahely keletkezik! Mely régiókba érkeznek új befektetések?

gröhling k

50 eurós alamizsnával oldaná meg a tanárhiányt Gröhling

r

Szlovákia 5 millió euróért vásárolt vakcinát dob a szemétbe

Barátság kőolajvezeték

Ismét normál mennyiségű kőolaj és földgáz áramlik Szlovákiába

majomhimlő

Újabb két majomhimlős beteget azonosítottak Szlovákiában!

A Hold kora hajnalban tűnt a legnagyobbnak, még mielőtt a horizont alá süllyedt

Kassáról is gyönyörűen látható volt az év utolsó „szuperholdja”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.