Archívum

Muzslán díjazták a legrátermettebbeket

Október 4-én Muzsla Község Önkormányzata a 28. képviselő-testületi ülésén elfogadta azt az általános érvényű rendeletét, melynek értelmében minden évben odaítélheti egy személynek és egy szervezetnek Muzsla Község Díját, Muzsla Község Elismerését, Életműdíját pedig egy személynek, melyet több éven keresztül tartó önzetlen, áldozatkész munkával lehet kiérdemelni, ami a falu gyarapodását, fejlődését szolgálja.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. december 28. 17:43

A díjak átadására december 3-án került sor a kultúrház mozitermében.

 

Muzsla Község Díja

A legmagasabb fokozatú díjat elsőként a Csemadok muzslai alapszervezete kapta, melynek munkásságát és érdemeit Mészáros Béla, a község képviselője foglalta össze és méltatta laudációjában. A szervezet minden évben számos állandó rendezvényt bonyolít le, amit pályázati forrásokból, valamint a község és a helyi vállalkozók támogatásának köszönhetően hoz létre. Ilyen az Andersen éjszakája, a márciusi megemlékezés, a 10 éves Manótábor, a szüreti felvonulás, a Katalin-bál, a Mikulásváró, a helyi betlehem felállítása, a különböző színházi látogatások szervezése, valamint a Dallos éneklőcsoport vezetése. Zács Anna, a helyi szervezet elnöke, köszönő beszédében a következőképpen fogalmazott: „A vezetőség minden tagja egy emberként dolgozik. Hiszünk abban, hogy falunk kultúráját csak megfelelő alázattal és összetartással tudjuk ápolni.”

„A muzslai alapszervezet 1949. március 27-én, tehát három héttel az országos Csemadok megalakulása után jött létre. Kezdeményezője, alapító elnöke Pathó Károly volt, és külön öröm számunkra, hogy ma, Muzsla Község Díját a Csemadok helyi szervezete nevében az az elnök, Zács Anna veheti át, aki az alapító elnök unokája” – fogalmazott Mészáros Béla.

 

Muzsla Község Elismerése

Ezt a kitüntető címet az Egészségkárosultak muzslai szervezete kapta, „melynek összetartó ereje példaértékű, a párkányi régióban ugyanis mindössze két helyen, Párkányban és Muzslán működik hasonló” – hangsúlyozta laudációjában Mariček Beáta képviselő asszony. „Az 1960-as évektől működő szervezetnek Petro József elnöksége alatt (2006–2016) jelentősen megnőtt a taglétszáma, hiszen Józsi bácsi jókedvével még a fiatalabbakat is elvarázsolta egy-egy kirándulás során.” Munkájában Mészáros Anna, a mi Pancsi nénink segítette őt, aki 25 éve a közösségi élet igazi mozgatórugója, kultúrfelelősként tevékenykedik a szervezetben. Minden évben több mint 10 buszos utazást szervez, legyen az színház, gyógyfürdő vagy kirándulás. A hangsúlyt mégsem ezekre a kirándulásokra és rendezvényekre helyezi, hanem az együttlétre. Fontosnak tartja, hogy a beteg ember is úgy érezze, tartozik valahová, tagja egy közösségnek. Beszélgetésünk során édesapját idézte, aki azt mondogatta: Pancsi, ha felkötöd a kolompot, akkor kongasd!

2017-től Remes Mária vette át az elnöki teendőket, továbbra is megszervezik a kirándulásokat, sportnapokat, Mikulás- és jubiláns ünnepséget, valamint tanácsokat adnak, segítenek a hivatali ügyintézéseknél is” – összegezte Mariček Beáta.

 

Az Életműdíj

Elsőként a község legidősebb polgárát, Sulczi Józsefet tüntették ki, aki aktív tevékenységével hozzájárult a falu fejlődéséhez. „1961-től a Muzslai Kertszövetség alapító tagjaként, vezetőségi tagként, gazdasági felelősként tevékenykedett egészen a 90-es évek elejéig. Biztosította a gyümölcsfák árusítását és a gyümölcs felvásárlását Muzslán. Szervezőként évtizedeken keresztül részt vett a nagyszabású, borversennyel egybekötött Kertbálok rendezésében. Aktívan részt vállalt a szőlőhegy villamosításában is. Számos kitüntetést vehetett át élete során, helyi és járási szinten is” – sorolta érdemeit Petrík Tamás alpolgármester. A 95 éves Józsi bácsi sajnos egészségi állapota miatt nem tudott az ünnepségen megjelenni, így a díjat Farkas Iván, a falu polgármestere, valamint az alpolgármester személyesen adták át neki otthonában.

A díjazottaknak szívből gratulálunk, sok-sok egészséget kívánunk, érőt és kitartást további munkájukhoz!

 

 

 

 

Támogassa a vasárnapot

Bizonytalan időkben is biztos pont a Vasárnap. Hogy a gazdasági nehézségek ellenére fennmaradhasson, fokozottan szüksége van az Olvasók támogatására. Fizessen elő egyszerűen, online, és ha teheti, ezen túlmenően is támogassa a Vasárnapot!

Kattintson ide, hogy a járvány közben és után is legyen minden kedden Vasárnap!

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Komárom

Gyűjtsünk szemetet, de okosan

Matovič

„Díjazták” Matovič szexista kijelentését

Vályi Horváth Erika

Könyveket fordít, irodalommal gyógyít

koronavírus-vakcina

Vakcináció: 3050 jelentést kapott eddig a ŠÚKL lehetséges mellékhatásokról

Dunaszerdahely

Részleges iskolanyitás sok rögtönzéssel

koronavírus-vakcina

Már a 45 év felettiek is regisztrálhatnak az oltásra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.