Mit üzen az irigység?

*

Bármennyire tagadjuk is, időnként mindenkit hatalmába kerít az irigység. Van, aki még önmaga előtt is próbálja leplezni ezt. Úgy tartjuk magunkról, hogy mi nem irigykedünk, csak fennakadt a figyelmünk mások dolgain. A valóság mégis sokszor az, hogy mi is féltékenyek vagyunk mások teljesítményére, eredményeire vagy csak puszta életkörülményeire.

Bár az irigységet negatív érzésnek bélyegezzük, ha felébred bennünk, az hasznos jelenség önmagunk megismerésére. Az ilyen pillanatokban tanulhatunk valamit magunkról, hiszen ez a tulajdonság nem másokról árulkodik, hanem saját belsőnkből fakad. Ha felhagysz a tagadásával, rajta keresztül jobban megismerheted önmagadat.

Amikor irigyek leszünk, lelkünkbe zárt vágyaink próbálnak szóhoz jutni. Azok a vágyak, amelyeket más emberek életében látod megtestesülni, a sajátodból viszont hiányoznak. Irigykedhetsz mások jólétére, életmódjára, szabadságára és sok másra, attól függően, hogy milyen, valóra nem váltott vágyakat dédelgetsz magadban.

Amikor ezt felismered, egy lépéssel közelebb kerülsz magadhoz. Felfedezheted, hogy melyek azok a terveid, melyek teljesítésének még nem kezdtél neki. Legtöbbször ez az irigység forrása. Látni másnak az életében megvalósulni mindazt, aminek a megteremtéséért nem tettél elég erőfeszítést. Kezedben a döntés. Vagy megvalósítod mindazt, amit vágyaid diktálnak, vagy felhagysz a sóvárgással. Bármelyiket választod is, az irigység megszűnik majd.

Koller Péter


 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?