Feltámad-e a rapper?

<p>2014 nagy év a raptörténetben. Erre az esztendőre datálják Tupac Shakur visszatérését. Hogyan lehetséges ez, mikor 1996-ban lelőtték s meghalt? A világhálón sokféle elképzelés kering arról, hogy Tupac csak megjátszotta a halálát, hogy maga mögött hagyja fényűző, problémáktól, konfliktusoktól, viszálykodástól és versengéstől lüktető életét.</p>

Néhány elmélet elgondolkodtató, más nevetséges; valószínű, hogy egyszerűen csak kiváló reklámfogásról és a rajongók túlbuzgóságáról van szó. Íme pár érv a legismertebbek közül:

 

1. Tupac a lövöldözése előtt pár héttel megemlítette, hogy szeretne visszavonulni, elege van a reflektorfényből. Talán erre a legjobb megoldás halálának megjátszása.

2. Az a pletyka keringett róla, hogy mindig golyóálló mellényt hord. Vajon miért éppen a Las Vegas-i lövöldözés volt kivétel? A mellényről szóló fámát egyik testőre később megcáfolta.

3. A boncolásról egyetlen kép került elő. Ezen hiányzik Tupac nyakáról egy „Makaveli” tetoválás. Személyi száma még mindig aktívnak van nyilvánítva, ráadásul a születési dátum sem egyezik. A valóságban 1971-ben született New Yorkban, az egészségbiztosítási kártyája szerint pedig 1977-ben, Kaliforniában.

4. A halottkémi jelentésében az áll, hogy súlya 97 kg, míg a négy hónappal halála előtt kiadott jogosítványában csupán 74 kg van írva – ennyi pluszsúly nem látszott rajta. Drog- és gyógyszerszármazékokat sem találtak a szervezetében, holott köztudott, hogy marihuána- és gyógyszerfüggő volt.

5. Életében túl sokat foglalkozott a halálával, temetésével – amely nem volt: egy nappal a boncolás után családja kérésére elhamvasztották. A halála után pár nappal megjelent videoklipben, az I Ain’t Mad at Cha címűben kísértetiesen hasonlítanak az események a valóságban megtörténtekre. Egyesek szerint a klipben dublőr szerepel Tupac helyett.

6. Gyilkosát soha nem találták meg, egy szemtanú sem akadt baráti társaságán kívül.

7. Tupac életében s halálában sokszor előkerül a 7-es szám, és ez egyesek szerint nem lehet véletlen. Halála után megjelenő első albuma a 7 nap teória nevet viseli, borítóján a keresztre feszített rapper van. A lövöldözés utáni 7. napon nyilvánították halottá, délután 4.03-kor (4 + 3 = 7), 25 évesen (2 + 5 = 7), ráadásul péntek 13-án. 12 lövésből 5 talált (12 – 5 = 7).

8. Eredetileg 2003-ban kellett volna visszatérnie, 7 évvel a halála után. Mivel nem tette, másik dátumot kerestek. 2014 (2 + 0 + 1 + 4 = 7), ekkor töltené be a 43. életévét (4 + 3 = 7). Ha ebben az évben sem bukkan fel, akkor a rajongók valószínűleg újabb időpontot találnak.

9. Állítólag a 72 millió dolláros életbiztosítását soha senki nem vette fel – ha visszatér, nem lehet csalás miatt felelősségre vonni.

10. Egy nő a lövöldözés után hallotta, amint helikopter érkezik a helyszínre – az énekest mentővel szállították kórházba. A helikopter talán arra kellett, hogy biztonságos helyre szállítsa Tupacet? – kérdezik a rajongók.

 

Az biztos, hogy ha a rapper felbukkan ebben az évben, akkor ismét rivaldafénybe kerül, amely elől állítólag menekült. Ha pedig nem támad fel, barátai, egykori munkatársai tovább terjeszthetik a körülötte keringő mítoszt, ezzel növelve a CD-, iTunes-eladását, s nem utolsósorban elérik, hogy egy darabig se ők, se Tupac Shakur ne kerüljön ki a köztudatból.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!