Farnad is a világ közepe ám!

<p>Urbán Magdolna, a helyi könyvtáros meghívására érkeztünk Farnadra, de amikor elindultunk, még csak nem is sejtettük, mi minden várhat ott ránk. A kultúrház termébe lépve foghattunk ugyan némi gyanút, hiszen volt ott egy hegedű, egy gyanúsan parasztlegénynek öltözött fiatalember, egy huncutul mosolygó mai gyerek, meg még több furcsa jel, amit csak utólag lát jelnek az ember.</p>

Tele volt a terem. Vagy ötvenen várták mosolyogva, hogy megérkezzünk. És hát igen, ott várt köztük, elvegyülve a tömegben a falu polgármestere is, Csomor Vlasta. Az már eleve jó jel, ha a település első embere megtisztel bennünket (de elsősorban a saját lakosait) a jelenlétével, hát még ha a helyettese is eljön! És mind kérdeznek, beszélnek, s nem magukról ám, nem, ők ránk kíváncsiak. No, de ne szaladjunk annyira előre. Hiszen hamar kiderült, hogy a pruszlikos, csizmás, kalapos legény sem csak úgy hagyománytiszteletből öltözött így fel, hanem bizony olyan legényest járt, hogy a felnőtt legényeknek is dicsőségére vált volna. A huncutul mosolygó kópéról meg kiderült, Fellinger Károly meséjével bejutott a Tompa Mihály verseny országos döntőjébe. No, nem is csodáltuk, miután meghallgattuk őt. S a hegedű? Azt meg egy bájos kislány szólaltatta meg, kísérve vele saját gyönyörű hangját egy kedves kis népdal erejéig. De nem csoda ám, hiszen egy falu polgármestere után a legfontosabb személy a tanító, és Farnadon bizony ők is mind ott voltak a kultúrteremben, és ahogy Magdika, a kedves könyvtáros mondta, minden rendezvényen, minden más találkozón is ott vannak: Balázs Enikő, Molnár Zsófia, Gubricza Gabriella, Magyar Kornélia. Még mindig nincs vége, hiszen a pap még most is a harmadik, aki a legtöbbet teheti közössége érdekében, és bizony, hogy ott volt a tiszteletes asszony is! Példaértékű, példamutató hely, nem is csoda talán, hogy itt növekedett Saróka Lili, az első, a legeslegelső médiasztár, azóta nyitrai egyetemista és verséneklő. Nem is olyan régen kértük, hogy Isten tartsa meg a pozbaiakat, terjessze, sokasítsa a szemléletüket, s tessék: itt a bizonyíték, hogy meghallgatott minket. Muzsla után már ilyen nem lehet, gondoltuk, és rögtön lett. Ugyanaz a nyitottság, ugyanaz az érdeklődő és értő viszonyulás a Vasárnaphoz, szerkesztőihez és szerzőihez, ötletek, hálás köszönetek, Farnadon is otthon voltunk. A családban. Itt is etettek, kínáltak finomabbnál finomabb dolgokkal: Rózsa Rozália a rétest küldte, Csomor Erzsébet a pogácsát sütötte, és az a műalkotás, amit a végén a polgármester asszony a Vasárnap szerkesztősége számára átadott, Mácsadi Mária munkája. A VASÁRNAP-grillázstorta.

 

Riport a Vasárnap 17. számában!

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?