Csalók, egyenes adásban

<p>Amikor egyik ismerősöm először említette, hogy mit tanácsolt neki a numerológusa, azt hittem, viccel. Amikor sokadszor hivatkozott az illetőre, elképedtem. Ez tényleg komolyan veszi a számmisztikát, pedig diplomás, művelt ember! Elképesztő, mennyi áldozatot képesek becsapni az asztrológiával, jóslással és egyéb sarlatánsággal foglalkozó &bdquo;csodatevők&rdquo;.</p>

Lajcsi is majdnem ráment

Sokáig feledhetetlen lesz annak a másfél éves kisgyereknek a halála, akiből fényevőt akartak nevelni a szülei. A kis Bence belehalt a hülyeségükbe. Kevesebben tudják, hogy a fényevők szektája (körülbelül nyolcezer él belőlük a világon) Galambos Lajos, alias Lagzi Lajcsit is a bűvkörébe vonta. A sikeres vállalkozót az a fényevő guru kerítette hatalmába, aki – Lajcsi állítása szerint – a másfél éves babáját halálra éheztető családdal is kapcsolatban állt. A trombitaművész az utolsó pillanatban szállt ki a veszélyes „kísérletből”, de azóta is orvosi kezelésre szorul. Ő állandó súlyproblémái miatt fordult egy természetgyógyászhoz. Balszerencséjére megszállott fényevővel hozta össze a sors, aki azt tanácsolta neki, hogy csak ízesített folyadékot fogyasszon, és táplálkozzon a fény energiájával. Galambos bízott a sarlatánban, és megtartotta az előírásait.

„Amikor 2010 táján 86 kilóra fogytam le, egy vidéki fellépésen elkezdtem rángatózni – nyilatkozta az énekes egy bulvárlapnak. – Halálfélelmem volt. Azonnal felkerestünk egy klinikát, és ott a vérvétel után azt mondták, hogy a szervezetem teljesen kiürült, s ha tovább folytatom a koplalást, az életembe kerül. A fényevő, akihez jártam, s akitől ilyen jellegű könyveket kaptam, azt mondta, ne foglalkozzam az orvosokkal, kövessem a tanácsait, mert a fény igenis elegendő táplálék.”

Lajcsi szerencsére aggódó családjára és orvosára hallgatott, ennek köszönheti, hogy életben maradt. A koplalás azonban megbosszulta magát: olyan gyógyíthatatlan mozgásszervi betegséget szerzett, amely folyamatos orvosi ellátást igényel. A betegség jellegét titokban tartja, kezelésekre külföldre jár. Azért vállalta a nyilvánosságot és vallotta be a történteket, hogy mások ne járjanak hasonlóan. A „fényterapeuta” oly meggyőző volt, hogy őt, a dörzsölt üzletembert is teljesen a hatalmába kerítette: minden szavát szentírásnak vette, és már hirdetni is kezdte ismerősei körében az áldásos gyógyító „igéjét”. Akkor még nem sejtette, hogy halálos veszélyben van, azt hitte, jó úton jár.

 

„Szent helyre viszem a pénzét”

Nem emberéletre, „csak” másnak a vagyonára utazott az a hódmezővásárhelyi jósnő, aki egyik áldozatától huszonnyolcmillió forintot csalt ki. A találékony sarlatán így hirdette „szolgáltatását” egy reklámújságban: „Jóslás, szerelmi kötés, rontáslevétel hajszálból, fényképanalízis, fehér mágia. Teljes diszkréció. Hívásra házhoz megyek.” Dr. T. Veronika a „rontáslevevőnek” több részletben 28 millió forint készpénzt adott, amelyet a vállalkozásából takarított meg. Miután néhány hónap elteltével visszakérte a pénzét, kiderült, hogy a jósnő hamis nevet adott meg, és köddé vált. Az eset azért is érdekes, mert a nyolc általános iskolai végzettségű piaci kofa egy vállalkozót csapott be. Álnéven mutatkozott be áldozatainak, és hol egy hipermarket parkolójában, hol egy bank előterében vette át a pénzt. A becsapott ügyfeleknek azt mondta, hogy eltávolítja családjukról a rontást, ám a tőlük átvett pénzt néhány hétig „szent helyen” kell tartania. A becsapott hölgy a 28 milliójának bottal ütheti a nyomát, akárcsak az a békéscsabai férfi, akit „csak” 750 ezer forinttól szabadított meg a hódmezővásárhelyi jósnő. Aki egyébként előkerült, és bíróság előtt áll.

 

Rontáslevétel, lélekmágia

Eddig csak jósággyorsító sodrófáról tudtam, amelyet fiatalasszonyok kapnak nászajándékba: humorosan utal a „férjnevelésre”. Tudják, mi a rontáslevétel-gyorsító gyertya? Egyik délelőtt gyanútlanul odakapcsoltam egy kereskedelmi tv-adóra, és megállt bennem az ütő. Lehetséges? Ennyire szabad a média? Ott ül a „világhírű jósnő” egy asztalnál, előtte mindenféle herkentyűk, és fűt-fát ígérget. „Ne aggódjon! – mondja. – Önnek nem kell tudnia, hogyan működik a lélekmágia, a tisztánlátás, az angyali csatorna megnyitása.” Az angyali csatorna (ezen áramlik a pénz a kiéhezett emberek felé) elérése természetesen emelt díjas vonalon történik. Szlovákiából percenként 1,6 euróért, Romániából, Szerbiából hasonló összegért. Azóta ha elmebeteg műsort szeretnék látni vagy jót nevetni, oda-odakapcsolok az adóra. Elképesztő látni, hogy ezek a primitív emberek hogyan csapják be még primitívebb embertársaikat.

Ül egy, első látásra is sok vihart megélt hölgy a stúdióban, és próbálja elhitetni, hogy leveszi a rontást, pénzhez, munkahelyhez juttat mindenkit. Sőt segít eladni a házát. A háttérben drámai zene szól, miközben a fél kiló rúzs sem képes elfedni a hölgy arcán a halálos unottságot. „Kerüljön rá ön is a szerencsepatkóra! A kopogtatómágiát is elvégeztem a szerencsepatkós nevekre. Az aranypatkós kopogtató a legerősebb mágia! Szeretne ön is király lenni? Eddig mindig ön szolgált. Ezentúl önt fogja szolgálni a pénz. Elvégeztem önért…” (Az értelmetlennek tűnő szöveget igyekszem szó szerint idézni.) A banya eközben valami papírlappal szöszmötöl, láthatatlan hullámokat terelget az asztal egyik sarkából a másikba, ahol egy gyertya ég: „Magyarország egyetlen rontáslevétel-gyorsító gyertyája.” A gyertya lángja fölött is tesz néhány körkörös mozdulatot, s azzal kész a csoda. A kliens nyugodtan hátradőlhet, heteken belül milliók állnak a házhoz. „A szerencsét lehet befolyásolni! Akinek gyorsan van szüksége pénzre, hívjon. Garantálom, hogy két napon belül pénzhez jut! Hét számjegyű az összeg, és nem egyessel kezdődik!”

A bőségmágia természetesen létezik – mondja a hölgy. „Segítségül hívom azokat az energiákat, amelyek minden pillanatban körbevesznek minket. Feloldom azt a blokkot, ami tőled, a pénzáramlástól elválaszt. Ugyanis a pénz folyamatosan áramlik, a bőség körbevesz minket. Rajtunk áll, hogy ki tudjuk-e használni. Életünk minden egyes napja kezünkbe adja hozzá a kulcsot, csupán a megfelelő ajtót kell megtalálnunk. A pénz csak akkor jön be az életünkbe, ha nem limitáljuk, nem kuporgatjuk, nem tartogatjuk, és nem félünk folyamatosan újra és újra kiengedni a kezünkből, hiszen alapszabály, hogy amit kiengedsz, megsokszorozódva tér vissza hozzád.”

 

„Mindenki gyorsan hívjon!”

A sarlatánoknak természetesen az interneten, az asztro-show honlapján is lehet üzenni. (Persze választ ne várjon senki.) Részletek néhány levélből (hogy az olvasót megkíméljem a sokktól, helyes magyar átiratban idézek belőlük):

„Jó napot kívánok, kedves A.! Júliusban beszéltünk telefonon, a rontáslevételről meg az anyagi helyzetemről, azóta én úgy érzem, semmi változás nem történt az életemben. Szeretném, ha megnézné, hogy lement-e a rontás rólam. Köszönöm, maradok tisztelettel, Márti.”

„Szeretném, ha tudna segíteni a lottónyereményben. Jolán.”

„Kedves A., a segítségét kérném, apukámnak az alkohollal vannak gondjai, 22 éve, mióta az eszemet tudom, nem bírom már tovább, kérem, segítsen!!! Kétségbe vagyok esve, sürgős, tarthatatlan a helyzet, az ön segítségében bízom csak!!!”

„Tisztelt L. úr! Kérdéssel fordulok önhöz, mégpedig tudni szeretném, a feleségem hűséges-e hozzám, és hazudik-e nekem, a gyermekeimet valójában én nemzettem? Mert a nagyobbikkal kapcsolatban kétségeim vannak, továbbá érdekelne az egészségem a jövőben. Nevem: József 43.”

„Csatlakozom az előttem íróhoz, miért nem lehet külföldről is telefonálni? Én pl. Szlovákiából szerettem volna hívni, de nem tudtam. Judit”

„Romániából írok, sajnos, telefonálni nem sikerül, mindig foglalt a vonal.”

„Jó napot, szintén Szlovákiából szeretnék telefonálni, de a szám sosem kapcsolható.”

 

Csalók a nyilvánosság előtt

Mint látjuk, az emberi hiszékenység határtalan. Nem is ez a kérdés, hanem az, hogyan juthatnak a médiában műsoridőhöz ilyen sarlatánok. Kit és mit szolgál a sokat vitatott médiatörvény, ha megengedi a nyilvános csalást? Ugyanakkor kevesen tudják – a becsapott emberek a legkevésbé –, hogy az asztro-show-kat egy központból sugározzák (egy budapesti irodaházból), természetesen felvételről. Ezért nem lehet felhívni a képernyőn látható számot. Ha mégis sikerül (hogy ne lógjon ki annyira a lóláb), az első visszakérdezés után szétkapcsolják a vonalat. Nem is az a dolog lényege, hogy ezek az egyébként első pillantásra alkoholistának, olykor bűnözőnek kinéző emberek élő kapcsolatba kerüljenek a klienseikkel, hanem a nézettség.

Mindenesetre aki értelmezni tudja, hogy mi az a „pénzbevonzó dupla rúnakör százezerszeres energiával”, miféle részecskegyorsító erősíti a rúnakör energiáit, kérem, írja meg. Kíváncsian várjuk.

 

„A barátomnak is küldtek energiát a tv-ből, mondták neki, mindjárt odaér. Szegény feje ki is nyitotta az ablakot, minél hamarább odaérjen az energia, ugyanis már hetek óta fázott, mivel kikapcsolták a fűtését. Másnapra még a víz is befagyott a kancsójába, de az energia csak nem jött. Látod, milyen hülye vagy, mondtam neki. Te fényenergiát kértél biztos, az már itt van, a hőenergia csak később érkezik, úgy július fele, majd figyeljed, és hívd újra a tv-t, hogy megjött a hőenergia is.”

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?