A megértéshez nem kell iskola

<p>Az életben a harmónia önmagunk megismerése nyomán alakul ki. Amikor felismerjük személyiségünk mozgatórugóit és azokat a téves hitrendszereket, amelyek gondjainkat előidézik. Ha ez mégsem következik be, attól még élhetünk békében, megértéssel tekintve embertársainkra.</p>

 

Amikor valaki látszólag ok nélkül próbál bántani bennünket, vagy modortalanul, tiszteletlenül bánik velünk, elég néhány pillanatra eltöprengni, és rájöhetünk, hogy a bántás nem ellenünk irányul. Csupán tanúi vagyunk a másik belső vívódásának és a belőle fakadó erőszakosságnak. Aki ilyenkor megsértődik, esetleg felveszi a kesztyűt, vakon közösséget vállal önmaga és a másik pusztításában.

A megsebzett ember általában feszülten reagál környezetére. Ha éppen velünk találkozik, feszültségét rajtunk vezeti le. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy milyen érzés volt saját mindennapjainkban megélni azokat a hullámvölgyeket, amikor látszólag ok nélkül mi magunk is hevesen reagáltunk akár a legapróbb rezdülésekre is. Talán sokan észre sem veszik, milyen sok ember megértésére volt szükség ahhoz, hogy akkori zaklatottságunk ne erőszakot váltson ki belőlük.

Butaság azt hinni, hogy csak nekünk vannak nehézségeink. Ugyanúgy mások is küzdenek velük, és csak egy kis odafigyelésre van szükség, hogy amikor látszólag bennünket bántanak, észrevegyük, hogy megértést tanúsítva hozzájárulhatunk egy nyugodtabb világ megszületéséhez.

 

Kép a vasárnap 6. számában!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?