A férfi alteste is karbantartásra szorul

<p>Az intimtornát népszerűsítő sorozatunk előző részeiben elsősorban a hölgyek figyelmét szerettük volna felhívni a medencealapi izmok tudatos védelmének, edzésének jelentőségére. Befejezésként az urak leggyakoribb panasztüneteiről, a módszer számukra kedvező hatásairól szólunk, hiszen társként, szülőként, gyermekként vagy unokaként szeretett férfi(ai)nk egészsége, komfortérzete iránt sem lehetünk közömbösek.</p>

Kriston Andrea, a program kidolgozója Kriston intim torna férfiaknak ‒ a férfierő megtartása című könyvében olyan speciális, hiánypótló ismeretanyagot nyújt át a férfitest és -lélek működésének rejtelmeiről, amely mindkét nem számára hasznos segítségként szolgálhat a mindennapokban. 

 

Az urak leggyakoribb intim tünetei

Az elsőfokú izomgyengeség jelei: amikor az utolsó vizeletcseppek nehezen, később ürülnek, ürítés után nedvessé válik az alsónadrág; magömlés során a sperma kevésbé ürül nagy lendülettel, kilövellés helyett inkább csak fáradtan bugyog; kevésbé zár be hegyes szöget a hasfallal a merev hímvessző; stresszinkontinencia, amikor a vizelet-visszatartással kapcsolatos funkció sérül; túlfolyásos inkontinencia ‒ a húgycsőátmérő szűkülete miatt a vizeletsugár erőtlen csobogássá változhat, fájdalmassá válhat az ürítés; mozgásképtelen húgycső ‒ amikor az érintett képtelen összehúzni a záróizmát, így szabadon ürül a vizelet; prosztataeltávolítás utáni vizeletvesztés; végbélgyengeség ‒ szélinkontinencia; székletinkontinencia ‒ amikor már nem csupán a szél, hanem a széklet is nehezen tartható.

Nem izomgyengeséggel összefüggő vizeletvesztési zavarok: sürgető vizeletürítési inger ‒ oka lehet hólyaggyulladás, stresszes hólyag, „pánikos” hólyag; ingerre azonnal bekövetkező ürítés; éjszakai bevizelés.

Bizonytalan tünetek az alhasban: túlfeszülő gátizom, ismeretlen eredetű medencei fájdalom; görcsös húgycső; görcs a hímvessző és a végbél közötti izomcsomópontban; görcsös végbél, görcs az alhasban.

Alkalmazkodási tünetek: aranyér; herevisszér-tágulat ‒ a hereburok vénáinak visszeres elváltozása.

Egyéb panaszok: heresüllyedés; végbélsérv; gyakori prosztatagyulladás; prosztata-megnagyobbodás (a statisztikák szerint ötven fölött már szinte minden második férfit érint!); merevedési problémák, korai vagy késői magömlés, libidóhiány, a hímivarsejtek termelődésének zavara.

 

Kiknek való az intimtorna?

A tréning nem a beteg uraknak szóló segítés. A gátizmok fejlesztése minden felnőtt férfinak ‒ fiatalnak, idősnek ‒ egyaránt ajánlott, hiszen az akaratlagos izom fejlődik vagy sorvad.

A rendszeres edzés kedvező hatásai: 

fürgébbek lesznek tőle a belek; csökkenhet a vizeletürítés gyötrő ingere; jó hatású a prosztata védelmére; hatékony fájdalomcsillapító a prosztata baktérium jelenléte nélkül létrejövő gyulladása esetén; növeli a szexuális képességet, a nemi vágyat, az erekciót; növeli a hímvessző merevedési magasságát; képessé teszi a férfit a magömlés idejének irányítására; fokozza a húgycső záróerejét, és ezáltal a vizelet visszatartásának a képességét; erősíti a végbél záróerejét; csökkennek vagy megszűnnek általa a nem műtéti súlyosságú aranyeres panaszok; csökken az altest gyulladási hajlama; élénkül az alhasi szervek működése; kiváló a megtermékenyítő képességnek és a férfihormon mennyiségének növelésére. Az aranyér, a herevéna-tágulatok, a prosztata-megnagyobbodás hatékony kiegészítő terápiája. Segíti a here, a prosztata, a hólyag, a hímvessző, a végbél területén végzett orvosi beavatkozás utáni felépülést.

 

 

 

Mit mond a szakember

Mórocz Magdolna KIT-tréner férfiaknak is vezet foglalkozásokat. Tapasztalatairól mesél:

„A férfiakat jóval nehezebb megszólítani, ezért a velük tartott csoporttréning sokkal nagyobb kihívás számomra. Kevesebben vannak az órán, mint a nőin. Nemrég egy kismamatorna után hívott fel az egyik résztvevő, hogy a férje tőle hallott a módszerről, és három kollégájával be szeretne jelentkezni a képzésre. Azzal jöttek, mint a férfiak általában: »Nincs nekem semmi bajom, de azért itt vagyok.« Velük kicsit másképp kell viselkedni, mint a nőkkel. Viszont nem gondoltam, hogy ennyire élvezni fogom. A férfiak rendkívül nyitottak, minden információra figyelnek, az összes kis morzsaszemet fel akarják szedni arról, hogy egy hölggyel mit és hogyan érdemes. Való igazság, hogy az uraknak a tornát a nőkért is tartom. Mert ami a gyengébb nemmel való bánást illeti, nagyon gyakran vannak vakvágányon. Az erősebb nemet leggyakrabban vagy a tudatosság hozza be a tréningre, hogy ilyen téren se valljanak szégyent, és karbantartsák magukat, vagy valamilyen probléma. Esetükben is utóbbi ok a dominánsabb. Legtöbben korai magömlés miatt jönnek. Volt olyan résztvevő, aki annyit mondott: »Hét másodperc az életem.« Az érintetteknek erről a panaszról érdemes megtudniuk, hogy az legtöbbször nem szervi gond, hanem idegrendszeri rossz beidegződés és heves reakció. Egyrészt gyorsan túl akarnak lenni a szerelmeskedésen, másrészt előidézheti, hogy nem tudják magukat lelassítani, megrekedtek kamaszkori szinten. Itt a férfinek elsősorban a lelkét és az idegrendszerét kell megnyugtatni, az izomrész irányítását pedig meg lehet tanulni. Nagyon sokat tud tenni a partnernő is ebben a helyzetben, ezt viszont a hölgyeknek oktatom. Sok a felesleges önbántás a férfi részéről ezen a területen, de ez a tréningen szépen feloldódik, s kivétel nélkül eredményesebben éli meg a férfi a gyakorlatok rendszeres végzését követően a szexuális együttlétet. Remek érzés, amikor ezt pár hét múlva tudtomra adják.

Számos férfi gyakori prosztatagyulladás miatt szenved. Az erre hajlamosaknak elég beülniük a hideg autóba, és két percen belül már jelentkezik a baj. A tornával rajtuk is lehet segíteni. De a prosztataműtéten átesetteknél sem marad el az eredmény. A beavatkozás általában az idősebb korosztályt érinti. Nekik gyakran van potenciaproblémájuk vagy vizeletvesztésük is. Az időskor sem akadály a gyakorlatok elsajátításában. Míg a nők számára természetes a betét, hiszen a menstruáció során megszokják, addig a férfiaknak roppant kínos a használata, kellemetlen vizelet-visszatartásos tünet esetén. Nem véletlen, hogy ez a gond is gyakran elhozza őket a képzésre. A foglalkozáson senkinek sem kell elmondania, hogy ő konkrétan miért vesz részt rajta, de van, amikor egymásnak segítve a férfiak és nők is megbeszélnek egy-egy problémát, és senki nem mosolyog a másikon.

Mindkét nemnek megvan a maga szépsége és nehézsége. Miként a női test nagyon érzékeny és sérülékeny, a férfiaké is az. Az uraknak ugyanúgy megvannak az érzelmeik, a lelkük, még ha ezt néha hangjukkal, vehemenciájukkal, agresszivitásukkal megpróbálják is palástolni. Ők is megküzdenek saját magukkal. A nőknek is érdemes odafigyelniük a férfiak működésére. Tapasztalom, hogy sokszor épp a hölgyektől érkezik a javaslat, másként nem jutna el az urakhoz az információ. Fontos támogatni őket.

Az intimtorna elsajátítását a fiúknál szintén felnőttkortól ajánlom, mert általa másképp indulnak egy párkapcsolatba. Van, akit a téma már korábban, tizenöt-tizenhat évesen érdekelne. Nincs mindenki egyforma érettségi szinten. Az ilyenfajta tájékoztató előadások kimaradnak az iskolai oktatásból és az egészségügy szolgáltatásaiból, noha a jövő nemzedékeinek testtudatáról, egészségre neveléséről van szó. Ezért használom ki fórumként az intimtorna-kurzust, ahol ezekről a kényes témákról is nyíltan beszélünk.

Örvendetes lenne, ha életében egyszer minden nő és férfi elvégezné a tréninget; megelőzésképp, mielőtt bármi tünete volna. Olyan pozitív életminőség-változást hozna be a mindennapjaiba, amelyet nélküle el sem tud képzelni. Hangsúlyozni szeretném, hogy a foglalkozáson nem csupán tornázunk, hanem ismereteken, történeteken keresztül, önmagunkra való nagyobb rálátással lehetőségünk van meglátni azt a forgatókönyvet, amely szerint létrehozzuk elváltozásaink nagy részét. A hálától csillogó szemek, a köszönő szavak, a gyógyulások igazolják a Kriston Intim Torna® szükségességét és hatékonyságát. Ezért is élvezi a módszer a szakorvosok támogatottságát, s ezért oktatom már egy évtizede ugyanolyan lelkesen. A foglalkozások folyamatosan zajlanak, örömmel találkozom a Vasárnap kedves női és férfi olvasóival is.”

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?