5 pótcselekvés a karanténra

hf

Ha az ember nem mozdulhat otthonról, pótcselekvésekbe kénytelen menekülni, hogy segítse az idő múlását. Ha még közben hasznossá is tudja tenni magát, két legyet üt egy csapásra. De ha nem, akkor csak egyet. Vagy egyet sem. Íme öt tipp azoknak, akiknek nincs légycsapójuk.

1. Vegyünk mosómedvét! Régi módszer, Csehországból származik, Hrabal meg is írta a Sörgyári capriccióban. Metud bácsinak nem volt gyereke, és magányosan élt. Egyszer csak egy újsághirdetésre bukkant: „Unatkozik? Vegyen mosómedvét!” Megvette, a mosómedve pedig mindent kimosott a patakban, még azt is, amit nem kellett volna, felforgatva új gazdája életét. Metud bácsi nem tehetett mást, feladott ő is egy újsághirdetést: „Unatkozik? Vegyen mosómedvét!” Tegyen így ön is, mosómedvével rohan az idő. És hirdessen a Vasárnapban!

2. Lépjünk olajra! Karanténba kényszerített élsportolók számára fejlesztették ki a következő módszert, amely a négy fal közt is segít megőrizni fizikai kondíciónkat (a szellemiről nem is beszélve). Álljunk mezítláb a tűzhely elé, és a tűzhely, valamint a lábunk közti területre öntsünk két deciliter étolajat. Lábunkkal kenjük szét, kezeinkkel támaszkodjunk a tűzhely szélének, majd kezdjünk gyalogolni, aztán futni… mintha csak futópadon edzenénk. Ha túl lassú vagy gyors a tempó, a tűzhely gombjainak elfordításával állíthatunk a sebességen. Ha kopognak, hagyjuk abba.

3. Javítsuk meg a WC-tartályt! Ereszt a WC-tartály, de eddig nem volt időnk megjavítani? Tegyük meg most! A leggyakoribb ok, hogy az öblítőszelep elvízkövesedéséből fakadóan nem zár már rendesen. Szét kell szedni az öblítőszerkezetet, és le kell szedni róla a vízkövet, mondjuk, ecettel. A beömlőszelep hibájára utalhat a túlfolyás, itt is a szétszedés az első lépés. Boldogok, akik ilyesmivel múlathatják az időt karantén idején! Ha bosszant, hogy a mi WC-tartályunknak nincs baja, rontsuk el, és máris indulhat a kalandos javítás!

4. Keressünk bűnbakot! Minden nehéz helyzetnek vannak felelősei, ha nehéz körülmények közé kerülünk, rájuk lehet haragudni. Olyan embert érdemes keresni erre a célra, akiről keveset tudunk, és tőlünk nagyon messze lakik (más országban, távoli földrészeken élők előnyben), mert ha véletlenül összetalálkozunk vele, még megmagyarázná nekünk, hogy ő nem is tehet semmiről. Az meg csak összezavarná a dolgokat a fejünkben.

5. Írjunk naplót. Civilizációs sajátosság, hogy ingerszegény környezetben gyakran kezd az ember naplót írni. Ennek oka valószínűleg az, hogy nem tűnik túl nagy feladatnak a vele történő kevés dolog dokumentálása. Akivel viszont sok minden történik, annak általában nincs ideje naplót írni. Szóval, ha ilyesmibe fogunk, gondoljunk az unokáinkra, dédunokáinkra, akik majd megtalálják a padláson (papírra írjuk, ne gépbe!), és megörülnek neki (ilyen volt a 2020-as karantén? Nem semmi…). Színezzük is ki picit nekik a történteket, mert ami most van, az marha unalmas…

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2020/14. számában jelent meg!


 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti!

https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?