Vasárnap

2022. november 25. 16:25

GYÁSZ Elhunyt Kubička Kucsera Klára

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Kubička Kucsera Klára építészet- és művészettörténész.

Vasárnap

2022. november 25. 10:29

Mennyit adtál érte? Megjelent Durica Kati új regénye

Mennyit adtál érte? Ezzel a címmel jelent meg októberben Durica Katarina új regénye, amely olyan nőkről szól, akiknek nem lehetett saját gyerekük, vagy anyagi kényszerből másoknak segítettek abban, hogy nekik lehessen. Beszélgetésünkből kiderül, mely országok a béranyaság paradicsomai, de az is, hogy a könyv szerzője miért tölt egyre kevesebb időt a közösségi oldalakon

Plus 7 Dní

2022. november 24. 13:19

Máig kísért a kommunizmus szelleme

Harminchárom éve ilyentájt a tereken lelkesedtünk, kulcsokat csörgettünk és szebb jövőt reméltünk. Azóta sok minden történt, a jövő sem lett annyira rózsás, és főleg azt felejtettük el, hogy demokráciában minden polgár felelősséget visel a közélet alakulásáért. Ezért tartunk most ott, hogy Szlovákia lakosságának csupán 48%-a értékeli pozitívan a bársonyos forradalmat.

Vasárnap

2022. november 21. 09:39

Tardoskedd 13 év után

Újra olvasói között a Vasárnap! Három éve nem voltunk, nem lehettünk közönségtalálkozón (a 2019-es pozsonyi Casino-beli volt az utolsó), már majdnem elfelejtettük, milyen felemelő érzés személyesen is megismerkedni olvasóinkkal. Ám egy nagyon kedves apropó kapcsán november 4-én ismét találkozhattunk a tardoskeddi kedves emberekkel, akik által, mint a beszélgetés során kiderült, pontosan tizenhárom éve részesülhettünk ugyanilyen szerető és felejthetetlen fogadtatásban, mint most.

Future

2022. november 18. 20:03

Mit hoz a holnap?

Hogyan fog kinézni a világ tíz év múlva? Felváltják-e a robotok az embereket a munkaerőpiacon? Megszűnik-e az Egyesült Államok szuperhatalmi pozíciója? Kiborg lakik-e majd a szomszédban? Aki válaszol: Kánai András jövőkutató, a Holnap történt című könyv szerzője.