vasarnap

2022. augusztus 18. 12:08

Téma Minden okunk megvan az aggodalomra?

Az orosz–ukrán háború miatt már nem aggódunk annyira, megszoktuk. Mostanság sokkal jobban aggasztják az embereket az egyre növekvő árak, az energiaválság és az egészségügy helyzete. Ahogy a dolgok állnak, nem is alaptalanul.

vasarnap

2022. augusztus 18. 11:33

Köbölkút: Ahol az ország legfinomabb szőlője terem

Valamivel hosszabb útra indulunk, amikor a Nyitrai kerülethez és az Érsekújvári járáshoz tartozó Köbölkút községet keressük fel egy hétfő délután.

vasarnap

2022. augusztus 17. 11:31

Szent István-napon Egy falat mennyország

Pozsonyban is megkóstolható lesz az eucharisztikus kongresszus süteménye.

Vasárnap

2022. augusztus 11. 12:50

Könnyebb ügyintézés, magasabb nyugdíj

Végre Szlovákia is megérkezett az informatizáció korába, és a polgároknak nem kell hivatalból hivatalba járva személyesen intézni mindent, ami elektronikusan is megoldható. Egyelőre az újszülöttek születési anyakönyvi kivonatát, az egészségbiztosítóba való bejelentését és a gyermek születésekor járó állami hozzájárulást, valamint betegség esetén a táppénzt lehet így intézni. Indulásnak nem rossz, főleg, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőket segíti.

vasarnap

2022. augusztus 5. 11:37

Strandolók őrei

A WHO adatai alapján a vízbefúlás világszerte a harmadik leggyakoribb baleseti halálok, ráadásul a gyermekek és serdülők körében a leggyakoribb. Sok esetben a szélsőséges időjárási viszonyok miatt következnek be ezek a balesetek (monszun, vízhordás, árvizek stb.). A baj persze fürdőzés közben is megtörténhet.