Téma a VASÁRNAPBAN: Piros-sárga-zöld… indul a tanév!

Téma

Szájmaszkkal, hőmérőzéssel, a szülők által aláírt becsületbeli nyilatkozattal, de elindulhat a 2020/21-es tanév. Lapzártakor legalábbis még úgy tűnt. A jelek szerint hosszú ideig ez lesz a normális.

A szlovák oktatásügyben szeptembertől úgynevezett szemaforrendszer fog működni, a zöld, sárga és piros fázis jelzi a veszélyeztetettségi fokot, és szakemberek már kidolgozták az egyes fázisoknak megfelelő óvintézkedéseket. Kezdetnek minden szülő aláír egy becsületbeli nyilatkozatot arról, hogy gyermekén nem észleli a koronavírus-fertőzés tüneteit, továbbá, hogy a gyereke augusztus 17-től 31-ig nem járt tömegrendezvényen (nyári táborban, edzőtáborban, koncerten, lakodalomban). Ha igen, akkor két hétig figyelnie kell a gyerek és a környezete egészségi állapotát. Ha a gyermek, vagy valaki a környezetében légúti megbetegedés tüneteit mutatja, láza van, nem érzékeli a szagokat és az ízeket, a körzeti orvost kell értesíteni, ő dönt a következő lépésekről. A gyerek az iskolába is csak a körzeti orvos ajánlásával térhet vissza, és minden esetben, amikor legalább három napig nem megy iskolába, új becsületbeli nyilatkozatot kell aláírnia a szülőnek.

 

Milyen lesz a tanévkezdés? Mi mindenre lehet számítani? Mire kell odafigyelni? Hol és kinek lesz kötelező a szájmaszk? Lehet-e majd ebédlőben ebédelni? Mi lesz a tornaórával? Miben bíznak a szakemberek? Mire figyelmeztet az orvos? Együtt lehet-e élni a vírussal? Milyen példákból lehet tanulni? Milyen lesz a normális élet?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária írását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?