Sztárunk a VASÁRNAPBAN Pavla Beretová

ČT-felvétel

Még be sem tette a lábát a prágai Nemzeti Színházba, amikor neves pályatársai már kivételes tehetségéről áradoztak.

Pavla Beretová 2008-ban lett a rangos társulat tagja, azóta korosztálya egyik legjelesebb színésznőjeként tartják számon Csehországban. Moziban legutóbb a Tigriselméletben, Jiří Bartoška oldalán villantott nagyot, a tévében A tett helyszíne: Ostrava című sorozatban látható.

Főiskolás volt még, amikor 2005 tavaszán Lope de Vega vígjátékában, A kertész kutyájában, Eszenyi Enikő rendezésében megkapta Dorothea szerepét. Komoly belépő volt ez a pályakezdő színésznő részéről. Drámai erejét komikusi vénájával olyan könnyedén váltogatta, mint sokat tapasztalt kollégái.

 

Hogyan élte meg azt a nem mindennapi antrét, a bemutatkozását egy külföldi rendező és sok ismeretlen kolléga előtt, amikor válogatásra hívták a Nemzetibe? Ostraván, az egykor bányáiról, ma már a kohóiparáról híres észak-morvaországi nagyvárosban egyházi gimnáziumba járt. Oda íratták be a szülei, vagy magától választotta? Milyen fordulatok voltak az életében? Mi köze a magyar színjátszáshoz? Ostraván, tizenvalahány évesen nézőtéri ügyelőként dolgozott a színházban. Abban a reményben, hogy előbb-utóbb az ölébe hull majd egy kisebb szerep? Hol keres vigaszt, ha úgy érzi, maga alatt van? Ebben a színházmentes időszakban mivel köti le magát, ha kézzelfogható eredménnyel akarja zárni a napot?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?