Megkérdeztük a VASÁRNAPBAN Fekete Irént, az SZMPSZ elnökét: „Új lapot kezdünk az új tanévvel”

meg

A fennállás 30. évfordulója helyett jórészt a távoktatásra való átállás és a rendkívüli tanévvég jegyében telt eddig 2020 a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségénél.

Az előző tanév második fele mindenestül, és mellette számos rendezvény, átkerült az online térbe, úgy tűnik, az előttünk álló időszak visszarendeződést hozhat – a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége vasárnap offline, tehát a helyszínen tartotta meg a tanévnyitóját Szepsiben. „Hosszú idő után a Szlovákiai Magyar Iskolák XX. jubileumi Országos Tanévnyitó Ünnepsége az első nyilvános rendezvényünk. Új lapot kezdünk, új tanévet nyitunk, új lehetőségekkel biztat bennünket a jövő” – mondja Fekete Irén, az SZMPSZ elnöke. Jelzi továbbá, hogy ezt az alkalmat rendszerint nem a visszatekintés jellemzi, hanem inkább a jövendő feladatokra koncentrálnak, és ezekhez kívánnak erőt és kedvet adni a pedagógusoknak. „Jó lenne azt gondolni, hogy minden visszatér az eredeti kerékvágásba, a hírekből azonban sejlik, hogy még a járványügyi helyzettel foglalkozó szakemberek sem tudják pontosan megjövendölni, mi fog történni.”

 

Mit adott és mit vett el diákoktól, pedagógusoktól az otthonról tanulás időszaka? Mennyire tudott helytállni a szövetség, mivel igyekezett az oktatás hasznára lenni? Milyen pozícióba helyzete az SZMPSZ-t a rendkívüli helyzet? Mi derült ki az átálláskor, fejlődőképesek-e a kisebbségi iskoláink? Milyen volt a szülők viszonyulása ebben a helyzetben? Miért látja időszerűnek a szlovákiai oktatás átfogó reformját? Addig is mire kell készülnie a 30 éves Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Rizsányi Attila riportját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?